Dušená kuřecí prsa v zelenině recept
Dušená kuřecí prsa v zelenině můžeme podávat například s těstovinami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa s kůží
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 petržel
- 1 plátek celeru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- špetka pepře
- špetka sladké papriky
- špetka soli
- kuřecí vývar
Způsob přípravy
V kastrole rozpálíme olej a obalíme v něm kuřecí prsa. Pak je celá potřeme bramborovým škrobem.
Do zbylého oleje přidáme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou petržel a celer a stroužek česneku. Přidáme 100 ml vývaru a zeleninu podusíme.
Když se vývar vydusí, přidáme rajčatový protlak, špetku pepře, soli a papriky. Promícháme a do hrnce přidáme kuřecí prsa, podlijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme je do měkka. Podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, odstraníme z hrnce zeleninu a česnek a můžeme podávat.