Drůbeží paprikáš recept
Drůbeží paprikáš podáváme s knedlíky, s těstovinami, s rýží. Také vařené brambory se samozřejmě hodí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 kuřecí stehenní řízky
- 1 šalotka
- 100 ml smetany
- mletá sladká paprika
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- hladká mouka
- olivový olej
- masový vývar
Způsob přípravy
Kuřecí řízky zbavíme kůže, nakrájíme je na menší kousky a okořeníme solí a pepřem ze všech stran. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme maso a krátce je opečeme.
Přidáme lžíci mleté papriky, podlijeme maso vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby občas podlijeme.
Když je maso měkké, omáčku zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Už jen krátce povaříme a podle chuti přidáme koření a sůl.