Drůbeží játra na víně recept
Drůbeží játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může být bramborová kaše nebo polenta.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g drůbežích jater
- 150 ml červeného vína
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- sušená majoránka
- mletý černý pepř
- sladká mletá paprika
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přidáme utřený česnek a očištěná drůbeží játra. Krátce vše zprudka opečeme, pak přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené rajče a ještě krátce restujeme, dokud cibule nezměkne.
Nyní do pánve přidáme špetku pepře, papriky a majoránky, zalijeme červeným vínem, a vše zvolna dusíme, až se víno částečně vyvaří a omáčka správně zhoustne. Pánev odstavíme z plotny a jídlo dochutíme solí a pepřem podle chuti.