Drůbeží játra na špejli recept
Drůbeží játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, pečené nebo vařené, a čerstvou sezónní zeleninu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g drůbežích jater
- 3 stroužky česneku
- 150 g vepřové klobásy
- 250 g žampionů
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Játra pečlivě odblaníme a očistíme. Pak je nakrájíme na plátky, stejně jako klobásu a žampiony.
V misce smícháme utřený česnek se špetkou pepře a papriky. Nakrájená játra, klobásu a žampiony střídavě napichujeme na špejle. Pak hotové špízy potřeme česnekovou směsí.
Na olejem vymazaný pekáč naskládáme špízy vedle sebe a v předehřáté troubě je pečeme asi 5 minut. Po této době špízy otočíme a pečeme dalších přibližně 5 minut do měkka.
Hotové špízy lehce osolíme a podáváme s vybranou přílohou.