Dršťková polévka z hlívy ústřičné recept
Dršťková polévka z hlívy ústřičné skvěle nahradí tu z vnitřností. A je stejně dobrá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hlívy ústřičné
- 1,5 l vývaru
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce sádla
- špetka mleté papriky
- špetka sušené majoránky
- špetka mletého pepře
- hladká mouka
- sůl
Způsob přípravy
V hrnci na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme očištěnou a nakrájenou hlívu a 2 minuty za stálého míchání vše podusíme. Pak do hrnce přidáme špetku papriky, promícháme a zalijeme vývarem. Polévku okořeníme pepřem, majoránkou, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a vaříme do změknutí hub.
Nakonec ji zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, ještě chvíli povaříme a podle potřeby dochutíme kořením. Podáváme s kouskem čerstvého pečiva.