Drožďové noky do polévky recept
Drožďové noky do polévky jsou zdravé a můžeme jimi obohatit masový i zeleninový vývar. Pokud použijeme kukuřičnou mouku místo pšeničné, mohou si na nocích pochutnávat i celiaci.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 60 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 kostka droždí
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky másla
- špetka sušené majoránky
- špetka mletého černého pepře
- špetka soli
Způsob přípravy
V misce rozdrobíme droždí do hladké mouky, přidáme máslo, vajíčko a utřený česnek. Důkladně vše promícháme a vzniklé těstíčko ještě okořeníme majoránkou, mletým pepřem a trochu osolíme.
Lžičkou namáčenou v horké polévce utváříme z těstíčka malé noky a hned je do vroucí polévky zaváříme. Jakmile noky vyplavou na hladinu, polévku odstavíme z plotny a můžeme podávat.