Drobenkový koláč s jablky recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí6 porcí

Drobenkový koláč s jablky je jednoduchý dezert, který si můžete připravit s několika málo surovinami. Tento koláč kombinuje chutná jablka s křehkou drobenkou, což vytváří lahodný a voňavý pokrm, ideální na svačinu nebo jako dezert po jídle. Jeho příprava je rychlá a snadná, a výsledek potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.

Ingredience receptu

  • 100 hlávek máslo
  • 4 ks jablko
  • 1 lžička mletá skořice
  • 1,5 dl hladká mouka
  • 1/2 dl ovesné vločky
  • 3 lžíce třtinový cukr
  • 2 lžíce třtinový cukr


Způsob přípravy

Připravíme troubu na teplotu 225 °C.

Nejprve si připravíme drobenku. Smícháme mouku s ovesnými vločkami, cukrem a změklým máslem, dokud nevznikne sypké těsto. Použití kuchyňského robotu to velmi usnadní.

Jablka zbavíme slupky, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na plátky.

Malý pekáček potřeme máslem a vložíme do něj jablka. Ta posypeme hnědým cukrem a skořicí, a nakonec přidáme drobenku.

Pečeme jablečný koláč s drobenkou v předehřáté troubě 20 až 25 minut, až jsou jablka měkká a drobenka získá zlatavou barvu.

Drobenkový koláč s jablky servírujeme teplý. Vytvoříme přibližně 5 až 6 porcí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Drobenkový koláč s jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Podobné recepty jako Drobenkový koláč s jablky

Nenáročné oříškové muffiny
Bábovka s vaječným koňakem a badyánem
Banánové nanuky s jogurtem
Babiččiny kynuté buchty s povidly
Koláčky z ovesných vloček a banánů
Kokosová roláda s tvarohovým krémem


×