Drobenkový koláč s jablky recept
Drobenkový koláč s jablky je jednoduchý dezert, který si můžete připravit s několika málo surovinami. Tento koláč kombinuje chutná jablka s křehkou drobenkou, což vytváří lahodný a voňavý pokrm, ideální na svačinu nebo jako dezert po jídle. Jeho příprava je rychlá a snadná, a výsledek potěší nejen chuťové buňky, ale i oko.
Ingredience receptu
- 100 hlávek máslo
- 4 ks jablko
- 1 lžička mletá skořice
- 1,5 dl hladká mouka
- 1/2 dl ovesné vločky
- 3 lžíce třtinový cukr
- 2 lžíce třtinový cukr
Způsob přípravy
Připravíme troubu na teplotu 225 °C.
Nejprve si připravíme drobenku. Smícháme mouku s ovesnými vločkami, cukrem a změklým máslem, dokud nevznikne sypké těsto. Použití kuchyňského robotu to velmi usnadní.
Jablka zbavíme slupky, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na plátky.
Malý pekáček potřeme máslem a vložíme do něj jablka. Ta posypeme hnědým cukrem a skořicí, a nakonec přidáme drobenku.
Pečeme jablečný koláč s drobenkou v předehřáté troubě 20 až 25 minut, až jsou jablka měkká a drobenka získá zlatavou barvu.
Drobenkový koláč s jablky servírujeme teplý. Vytvoříme přibližně 5 až 6 porcí.