Drobenkový rebarborový koláč recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Drobenkový rebarborový koláč je sváteční moučník. K nedělní snídani nebo třeba k odpolední kávě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto:
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek másla
  • náplň:
  • 3 vejce
  • 7 lžic polohrubé mouky
  • 2 hrnky cukru krupice
  • 5 hrnků oloupané a nakrájené rebarbory
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • poleva:
  • 170 g smetanového sýra
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku cukru krupice


Způsob přípravy

Drobenkový rebarborový koláč je sváteční moučník. K nedělní snídani nebo třeba k odpolední kávě. Cukr, mouku a tuhé máslo rukama smícháme v míse na hrubou drobenku. Nasypeme ji do vymazané koláčové formy, rozložíme a lehce přitlačíme ke stěnám. V jiné velké míse ušleháme vejce s cukrem a smetanou a během šlehání nakonec přidáme i mouku. Do hotové náplně úplně nakonec zamícháme nadrobno nakrájenou rebarboru.

Náplň nalijeme na těsto připravené ve formě a koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 45 minut. Po upečení ho necháme zcela vychladnout. Před podáváním moučníku si ze smetany, smetanového sýra a vanilky ušleháme hladký krém a ozdobíme jím vršek koláče.Dříve než koláč nakrájíme, necháme ho i s polevou ještě vychladit v ledničce 20 až 30 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Drobenkový rebarborový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu drobenkový rebarborový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenkový rebarborový koláč

Kde najít informace



×