Drobenkový koláč s ostružinami a jablky recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • drobenkové těsto:
  • 120 g hladké mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • ovocná směs:
  • 30 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 115 g ostružin
  • 300 g jablek
  • vanilková zmrzlina - nemusí být


Způsob přípravy

Drobenkový koláč s ostružinami a jablky je snadný a vynikající rychlý koláč, který se hodí velmi dobře ke kávě a k čaji. Bude také velmi chutnat společně s vanilkovou zmrzlinou. V míse rukama smícháme mouku, chladné máslo a cukr a vytvoříme hrubou drobenku. V hrnci rozpustíme máslo s cukrem a povaříme asi 3 minuty až se cukr rozpustí. Pak přidáme oloupaná a na malé kostičky nakrájená jablka a znovu povaříme 3 minuty.

Do vymazané koláčové formy nasypeme tři čtvrtiny drobenky a zalijeme teplou směsí s jablky. Na povrch poklademe ostružiny a vše posypeme skořicí. Nakonec ještě posypeme celý koláč zbylou drobenkou. V troubě předehřáté na 170 stupňů pečeme drobenkový koláč přibližně 15 minut dorůžova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Drobenkový koláč s ostružinami a jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu drobenkový koláč ostružinami jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Drobenkový koláč s ostružinami a jablky

Kde najít informace



×