Drobenka žmolenka recept
Křupavá posypka drobenka nebo také žmolenka, se nejčastěji používá na ovocné koláče. Tato čepice z mouky, másla a cukru dodá moučníkům přidanou hodnotu a vylepší jejich chuť. Borůvkové, rybízové, švestkové i meruňkové koláče chutnají s drobenkou dokonale.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g moučkového cukru
- 50 g másla
- ½ balení vanilkového cukru
Způsob přípravy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a na kostičky nakrájené, lehce povolené máslo.
Teď přijde na řadu hnětení, protože ingredience je třeba propojit. Rukama rozdrobíme máslo a spojujeme ho s ostatními, sypkými přísadami.
Hotovou drobenkou posypeme těsto s ovocem a koláč pečeme dle návodu.