Drbáky se škvarky a s cibulkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Drbáky se škvarky a s cibulkou se trochu podobají chlupatým knedlíkům. Hodně se vařily na Písecku a Táborsku. Je to skvělá příloha, ale klidně i samostatné jídlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 200 g vepřových škvarků
  • sůl
  • mouka
  • 2 lžíce sádla


Způsob přípravy

Polovinu brambor oloupeme a uvaříme den předem v osolené vodě do měkka. Druhý den zbylé syrové brambory oloupeme a nastrouháme. V plátěné utěrce z nich vymačkáme všechnu tekutinu.

Vařené a syrové brambory v míse smícháme a uhněteme z nich hladké těsto. Z těsta pak vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 5 cm. Vhazujeme je do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme asi 25 minut.

Mezitím si na sádle osmahneme nakrájenou cibuli se škvarky dozlatova. Na talíři polijeme horké uvařené drbáky osmaženou cibulkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Drbáky se škvarky a s cibulkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu drbáky škvarky cibulkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Drbáky se škvarky a s cibulkou

Kde najít informace



×