Domácí okurková limonáda recept
Lehká, chladivá a zdravá limonáda z čerstvé okurky, která vás osvěží a dodá energii. Ideální na zahradní párty, piknik nebo jen tak do karafy na stůl. Okurka hydratuje, má detoxikační účinky a skvěle ladí s citronem a mátou.
Tipy
Pro extra osvěžení přidejte pár koleček čerstvého zázvoru. Limonádu můžete zjemnit přidáním perlivé vody těsně před podáváním. Namísto citronu můžete zkusit i limetku – dodá limonádě tropický nádech.
Ingredience receptu
- 1 střední salátová okurka
- 1 citron (šťáva a pár plátků na ozdobu)
- 1–2 lžíce medu nebo cukru (dle chuti)
- 1 litr studené vody (nebo minerálky)
- pár lístků máty
- led podle potřeby
Způsob přípravy
Okurku oloupejte a nastrouhejte nahrubo, nebo ji nakrájejte na kolečka a dejte do mixéru.
Přidejte šťávu z citronu a med nebo cukr.
Vše dobře rozmixujte nebo důkladně rozmačkejte vidličkou, aby vznikla šťavnatá směs.
Přidejte vodu nebo minerálku a dobře promíchejte. Můžete přecedit přes jemné sítko, pokud nechcete dužinu.
Do karafy vložte pár kostek ledu, plátky citronu a lístky máty.
Limonádu nalijte do sklenic a podávejte vychlazenou.