Domácí masové tousty recept
Domácí masové tousty mají výhodu hlavně v tom, že přesně víme co jíme. A proto bychom si my, milovníci toustů, je měli dělat doma častěji. Maso si nejlépe umeleme sami doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g mletého masa
- 100 g anglické slaniny
- 1 jarní cibulka
- 1 vejce
- mletý pepř
- sůl
- strouhanka
- olivový olej na smažení
- toustový chléb
- hořčice
Způsob přípravy
V pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu s nakrájenou cibulkou. Když se slanina zbarví dozlatova, odstavíme pánev z plotny.
Do pánve nyní přidáme mleté maso, rozšlehané vejce, špetku soli a pepře. Promícháme a pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Ze směsi tvoříme malé placičky a osmažíme je v rozpáleném oleji s obou stran.
Mezitím si opečeme toustový chleba, potřeme jednu jeho stranu hořčicí a hotové masové karbanátky vložíme mezi dva plátky.