Domácí kakao recept
Šálek horkého kakaa je sladký jako láska a zahřeje na duši. Kakaový prášek sám o sobě sladký není, proto je třeba přidat do receptu ještě pár dalších ingrediencí, které mu dodají sladkost. Kromě cukru je to také čokoláda. Záleží jen na kuchaři, jestli zvolí sice hodnotnější, ale téměř nesladkou hořkou čokoládu nebo sáhne po mléčné variantě. Kakao je hotové během pár minut a jistě pozvedne náladu. Nápoj jako stvořený pro podzimní plískanice!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 ml polotučného nebo tučného mléka
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžičky cukru (lze i více)
- 40 g hořké (příp. mléčné) čokolády
Způsob přípravy
Čokoládu nalámeme na kostičky nebo nasekáme.
Do hrnce nalijeme mléko, které zahřejeme. Přisypeme do něj čokoládu, kakao, cukr a ingredience za občasného míchání necháme při střední teplotě zcela rozpustit. Kdo má rád vůni skořice, může do hrnce přidat ještě kousek celého koření.
Kakao je hotové během pár minut. Nápoj nalijeme do hrnku a vychutnáváme.