Domácí granola recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí15 porcí

Posnídat cereálie je trendem zdravé výživy. V kupovaných hotových výrobcích jsou však velké rozdíly. Důležité je hlídat obsah cukru, aby se ze zdravé snídaně nestala cukrová bomba, která sice zasytí, ale se zdravím stravováním nemá moc společného. Nejlepší je vyrobit si směs z ovesných vloček, oříšků a ovoce doma. A jaký je rozdíl mezi obyčejným müsli a granolou? Granola může mít velmi podobné složení jako müsli, jen se zapéká s tukem, a tím pádem je také křupavější a o něco chutnější.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g ovesných vloček
  • 100 g mandlových lupínků
  • 100 g sušeného ovoce (větší kusy ovoce rozkrájíme)
  • 2 lžíce kokosového oleje (příp. jiný rostlinný olej)
  • 130 ml javorového sirupu
  • 2 lžíce medu
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 4 lžíce sezamových semínek
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g dýňových semínek


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 150°C.

Ve větší míse smícháme rozehřátý kokosový olej, javorový sirup a med. Ke směsi přisypeme zbylé ingredience, kromě sušeného ovoce a kokosu. Vše promícháme.

Směs rozetřeme na vymazaný plech (vyjde to asi na 2 plechy), vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut. Pak do granoly vmícháme ovoce i kokos a směs pečeme další čtvrt hodinu až dvacet minut.

Hotovou, křupavou granolu necháme vychladnout a podáváme s mlékem nebo jogurtem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí granola recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí granola.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí granola .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí granola

Kde najít informace



×