Domácí bezová marmeláda recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí3 porce

Otrhejte zralé bobule černého bezu a uvařte si lahodný domácí džem se spoustou vitamínů. Marmeládu můžete vylepšit ještě kapkou rumu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 0,5 Kg zralých černých bobulí bezu,
  • 0,5 Kg jablek
  • 1 lžíce kyseliny citronové,
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička rumu,
  • 5 g pektinu,
  • 1 skořicová kůra


Způsob přípravy

Z bezových bobulí odstraníme stopky a bez omyjeme. Jablka oloupeme a nastrouháme.

Do hrnce vložíme bez a podlijeme vodou, za stálého míchání přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Potom přidáme nastrouhaná jablka, pektin a skořici. Vaříme dalších 10 minut. Během vaření sundaváme lžící pěnu, která vznikla.

Odstavíme z plotny, vyndáme skořici a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme medem a kyselinou citronovou a můžeme přidat i lžičku rumu.

Plníme do vymytých zavařovacích sklenic a sterilujeme při teplotě 80 stupňů po dobu 20 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí bezová marmeláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí bezová marmeláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí bezová marmeláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí bezová marmeláda

Kde najít informace



×