Cupcaky s krémem recept
Cupcaky s krémem jsou minidortíčky, které máme rádi. Tyhle jsou křehké a vláčné a zvládnou je i nezkušení kuchaři a kuchařky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 2 vejce
- 175 g polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 125 g cukru krupice
- 1 jablko
- 1 střední mrkev
- 160 ml olivového oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů
- sůl
- skořice
- hřebíček
- krém:
- 160 g mascarpone
- 150 ml sladké smetany
- 1 lžička vanilkového cukru
- 30 g cukru moučka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme ořechy, špetku skořice, soli a nastrouhaného hřebíčku. Prošleháme a pak postupně přidáváme za stálého míchání olej a mouku ve které jsme rozmíchali jedlou sodu.
Nakonec do těsta vmícháme na jemno nastrouhanou mrkev a oloupané a na jemno nastrouhané jablko. Těsto rozdělíme do formiček , rozložíme je na plech a v předehřáté troubě dortíky pečeme 20 až 30 minut . Zkusíme špejlí, jestli jsou propečené a necháme je vychladnout.
Mezitím si ušleháme ze smetany tvarohu a cukru hustý krém. Cupcaky ozdobíme pomocí cukrářského sáčku.