Cuketový koláč se slaninou recept
Cuketový koláč se slaninou je z těch slaných koláčů, co se mohou jíst i za studena. Třeba k posezení s přáteli nebo jako dobrá večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 mladé cukety
- 150 g anglické slaniny
- 2 jarní cibulky
- 3 velká vejce
- 150 g pšeničné krupice
- 150 g čedaru
- 70 ml olivového oleje
- 2 lžíce nakrájené pažitky
- mletý černý pepř
- sůl
- sušená bazalka
Způsob přípravy
Cukety omyjeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme špetku soli, promícháme a necháme cuketu asi 20 minut ležet. Když pustí vodu, přecedíme ji přes síto abychom se vody zbavili. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Na oleji krátce osmahneme nakrájené jarní cibulky a na kostičky nakrájenou slaninu. Ve velké míse smícháme krupici, cuketu, rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a pažitku. Přidáme osmažené cibulky se slaninou a olejem, špetku pepře, bazalky a soli a všechno promícháme. Je-li příliš řídké, můžeme přidat krupici.
Do koláčové formy vyložené pečícím papírem rozprostřeme těsto a v předehřáté troubě ho pečeme 40 až 60 minut dozlatova.