Cuketové špagety s krevetami recept
Pokud milujete špagety, ale nejste zrovna příznivcem pšenice, vyzkoušejte cuketové špagety. Příprava je velmi jednoduchá a určitě si je zamilujete. Tento recept je ideální zejména pro lidi, kteří se snaží omezovat sacharidy či mají alergii na lepek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 ks středně velké cukety
- 2 lžíce másla
- 500 g vyloupaných krevet zbavených střívek
- 3 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
- 1/2 lžičky drcených chilli papriček (nebo podle chuti)
- 60 ml kuřecího vývaru
- šťáva a na nudličky nakrájená kůra z 1 citronu
- 2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 2 lžíce nakrájené hladkolisté petržele
- sůl a čerstvě namletý pepř
Způsob přípravy
Cuketu si nastrouhejte speciální škrabkou na cuketové špagety. Ve velké pánvi si rozehřejte máslo a orestujte si na něm krevety, přidejte česnek a chilli papričku, až krevety zrůžoví. Potrvá to přibližně 2 až 3 minuty.
Vmíchejte vývar, citronovou šťávu a cuketové „těstoviny“ a podle chuti osolte a opepřete.
Uveďte do mírného varu a 1 až 2 minuty prohřívejte a promíchávejte. Ihned podávejte posypané parmazánem, nudličkami citronové kůry a petrželkou.