Cuketové řízečky recept
Cuketové řízečky doplňte jemnou bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Můžete přidat i oblíbený dip nebo tatarskou omáčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 mladé cukety
- 2 vejce
- kukuřičná strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- čerstvý kopr
- olivový olej
Způsob přípravy
Cukety neloupeme, ale důkladně je omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 8 až 10 mm. V misce rozmícháme vejce se špetkou soli, pepře, kari koření a lžící nadrobno nasekaného kopru. Plátky cukety obalíme v hladké mouce, ve vejcích a nakonec v kukuřičné strouhance. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů.
Obalené plátky cukety rozložíme na plech vymazaný olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 40 minut dozlatova. Během pečení je obrátíme, aby se krásně opekly z obou stran.
Ještě horké je podáváme s vybranou přílohou.