Crumble s rebarborou a jahodami recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Anglický drobenkový koláč crumble je výtečný zejména v kombinaci se sezónním ovocem. Na jaře skvěle chutná s rebarborou a jahodami, i když se rebarbora řadí mezi zeleninu. Sladkost jahod a kyselost rebarbory se propojí v nasládlém drobenkovém posypu a vytvoří skvělý dezert, který je dobré mlsat lžičkou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Pro náplň:
  • 500 g jahod
  • 400 g rebarbory
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu (Gustin)
  • 1 čajová lžička vanilkového aroma, příp. cukru
  • Na crumble:
  • 60 g ovesných vloček
  • 40 g hladké špaldové mouky
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli


Způsob přípravy

Jahody umyjeme, zbavíme je stopek a rozčtvrtíme. Z rebarbory odřízneme tuhé konce, oloupeme ji a nakrájíme na malé kousky (asi 1,5 cm). Ovoce smícháme s třtinovým cukrem, škrobem, vanilkovým aroma a vyložíme ho na dno zapékací mísy. Můžeme použít jednu větší nádobu nebo ovoce rozdělit do více menších.

Nyní je třeba udělat drobenku. V míse smícháme vločky, mouku, kokos, máslo, cukr a sůl. Ingredience dobře prohněteme rukama a vytvoříme drobenku. Tu nasypeme na ovoce v zapékací nádobě.

Crumble pečeme v troubě předehřáté na 180°C, přibližně 40 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Crumble s rebarborou a jahodami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Crumble s rebarborou a jahodami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu crumble rebarborou jahodami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Crumble s rebarborou a jahodami

Kde najít informace



×