Čokoládová zmrzlina recept
V horkých dnech nás ochladí lahodná čokoládová zmrzlina. Doba mražení je cca pět hodin a hotová zmrzlina je vynikající. Ráno si ji uděláme a po obědě můžeme podávat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 285 ml mléko - plnotučné
- 30 g kakao
- 50 g cukr - nerafinovaný
- 150 ml smetana - ke šlehání
- 100 g čokoláda - na vaření
Způsob přípravy
Čokoládu si rozlámeme na menší dílky.
Do hrnce si nalijeme plnotučné mléko a přisypeme cukr. Metličkou promícháváme. Přes sítko si prosejeme kakao, které také přidáme. Vložíme čokoládu. Promícháme. Dáme stranou.
Do vyšší nádoby si nalijeme smetanu a vyšleháme ji. Potom ji zlehounka přidáváme do již studeného základu.
Nalijeme do připravené mísy a dáme do mrazáku. Občas zamícháme. Mrazíme cca 5 hodin.
Hotovou servírujeme samotnou nebo s palačinkou a ovocem.