Čokoládová zmrzlina recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

V horkých dnech nás ochladí lahodná čokoládová zmrzlina. Doba mražení je cca pět hodin a hotová zmrzlina je vynikající. Ráno si ji uděláme a po obědě můžeme podávat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 285 ml mléko - plnotučné
  • 30 g kakao
  • 50 g cukr - nerafinovaný
  • 150 ml smetana - ke šlehání
  • 100 g čokoláda - na vaření


Způsob přípravy

Čokoládu si rozlámeme na menší dílky.

Do hrnce si nalijeme plnotučné mléko a přisypeme cukr. Metličkou promícháváme. Přes sítko si prosejeme kakao, které také přidáme. Vložíme čokoládu. Promícháme. Dáme stranou.

Do vyšší nádoby si nalijeme smetanu a vyšleháme ji. Potom ji zlehounka přidáváme do již studeného základu.

Nalijeme do připravené mísy a dáme do mrazáku. Občas zamícháme. Mrazíme cca 5 hodin.

Hotovou servírujeme samotnou nebo s palačinkou a ovocem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Čokoládová zmrzlina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čokoládová zmrzlina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Čokoládová zmrzlina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čokoládová zmrzlina

Kde najít informace



×