Čokoládová bábovka recept
Čokoládová bábovka je luxusní zákusek k odpolední kávě. Vláčná a hlavně celá čokoládová.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g polohrubé mouky
- 2 jablka
- 150 g hořké čokolády
- 1 prášek do pečiva
- 100 g rostlinného oleje
- 150 g cukru krupice
- 250 ml sladké smetany
- 2 vejce
- 150 g čokoládové polevy
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Pak za stálého šlehání přidáváme postupně olej a smetanu. Do ušlehaného krému postupně po lžících přisypáváme mouku ve které jsme rozmíchali kypřící prášek.
Úplně nakonec do těsta vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a čokoládu. Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a v předehřáté troubě pečeme 35 až 50 minut.
Když bábovka vychladne, polijeme ji rozehřátou polevou a necháme ji v chladu ztuhnout.