Čočkový dhal recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Tento pokrm se jí napříč jižní Asií a je přímo nabitý vlákninou, která udělá dobře hlavně našemu zažívání. Dhal je chutné, syté a zajímavě kořeněné jídlo, které zachutná všem, kdo mají rádi orientální kuchyni.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,5 hrnku propláchnuté červené čočky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 3 středně velké mrkve
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého pepře
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 4 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 lžička soli
  • 0,5 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
  • šťáva z limetky


Způsob přípravy

Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme hořčičná semínka a asi minutu je restujeme, dokud nezačnou pukat. Snížíme teplotu, přidáme zázvor, nadrobno nakrájený česnek a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na půlměsíčky pokrájený celer. Vše restujeme asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout.

Do směsi přisypeme všechno koření kromě čerstvého koriandru a vše pořádně promícháme. Pak přidáme propláchnutou a okapanou čočku, nakrájená rajčata z plechovky i se šťávou a sůl. Směs promícháme, přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a za občasného promíchání vaříme dalších 15 - 20 minut. Na konci vaření by měla být čočka měkká a dhal hustý.

Hotový pokrm dochutíme limetkovou šťávou a nasekanými lístky koriandru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Čočkový dhal recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Čočkový dhal.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Čočkový dhal .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čočkový dhal


×