Cizrna se zeleninou a kuřecím masem recept
Cizrna se zeleninou a kuřecím masem je dobré a vydatné jídlo z jednoho hrnce. Pokud se vám nechce vařit se s cizrnou, použijte klidně tu naloženou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky cizrny
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- olivový olej
- sůl mletý černý pepř
- kari koření
- vývar nebo voda
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Je dobré vodu občas vyměnit. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláchneme, zalijeme studenou vodou a vaříme ji asi hodinu do měkka.
V kastrole na lžíci oleje restujeme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme na proužky nakrájenou žlutou, zelenou i červenou papriku a na nudličky nakrájené maso. Krátce všechno opečeme a zalijeme trochou vývaru.
Zeleninu s masem osolíme, okořeníme pepřem a kari a dusíme asi 30 minut do změknutí. Ke konci přidáme cizrnu, promícháme a vývar necháme vydusit. Směs promícháme s nakrájenou zelenou petrželkou a podáváme.