Cibulový koláč z kynutého těsta recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Cibulový koláč z kynutého těsta vám zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Můžete si koláč uložit i do mrazáku, rozpečený chutná totiž také báječně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto:
  • 60 ml olivového oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g měkkého tvarohu
  • 1 sušené droždí
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • náplň:
  • 125 g zakysané smetany
  • 1 kg bílé cibule
  • 60 g anglické slaniny
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • olivový olej
  • 1 lžíce hladké mouky


Způsob přípravy

Mouku smícháme se sušeným droždím ve velké míse. Postupně přidáváme vejce, tvaroh, špetku soli, olivový olej a uhněteme hladké těsto. přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto kynout v teplé místnosti alespoň půl hodiny.

Mezitím si připravíme náplň a předehřejeme troubu na 200 stupňů. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Necháme ji vychladnout a přidáme do pánve zakysanou smetanu, vejce, hladkou mouku, špetku pepře a soli. Všechno důkladně promícháme.

Na vymazaný pekáč rozválíme kynuté těsto, na něj rozetřeme cibulovou náplň, posypeme ji nakrájenou slaninou a trochou kmínu.

Pekáč s koláčem vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho dozlatova půl až tři čtvrtě hodiny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cibulový koláč z kynutého těsta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu cibulový koláč kynutého těsta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cibulový koláč z kynutého těsta

Kde najít informace



×