Cibulový koláč z kynutého těsta recept
Cibulový koláč z kynutého těsta vám zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Můžete si koláč uložit i do mrazáku, rozpečený chutná totiž také báječně.
Ingredience receptu
- těsto:
- 60 ml olivového oleje
- 250 g hladké mouky
- 125 g měkkého tvarohu
- 1 sušené droždí
- 1 vejce
- špetka soli
- náplň:
- 125 g zakysané smetany
- 1 kg bílé cibule
- 60 g anglické slaniny
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- olivový olej
- 1 lžíce hladké mouky
Způsob přípravy
Mouku smícháme se sušeným droždím ve velké míse. Postupně přidáváme vejce, tvaroh, špetku soli, olivový olej a uhněteme hladké těsto. přikryjeme mísu utěrkou a necháme těsto kynout v teplé místnosti alespoň půl hodiny.
Mezitím si připravíme náplň a předehřejeme troubu na 200 stupňů. V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Necháme ji vychladnout a přidáme do pánve zakysanou smetanu, vejce, hladkou mouku, špetku pepře a soli. Všechno důkladně promícháme.
Na vymazaný pekáč rozválíme kynuté těsto, na něj rozetřeme cibulovou náplň, posypeme ji nakrájenou slaninou a trochou kmínu.
Pekáč s koláčem vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho dozlatova půl až tři čtvrtě hodiny.