Cibulová polévka recept
Cibulová polévka s lehce karamelovou chutí bude určitě jedna z vašich nejoblíbenějších polévek, uvidíte.
Ingredience receptu
- 4 žluté cibule
- 2 lžíce ghí
- 2 lžíce špaldové mouky
- 2 lžičky třtinového cukru
- zelená petrželka
- sůl
Způsob přípravy
Cibule nakrájíme na tenké kroužky, přidáme k ní máslo a chvíli restujeme až zesklovatí. Pak přidáme cukr a za stálého míchání necháme cibuli zkaramelizovat. Zalijeme trochou vody a zvolna cibuli dusíme za občasného zamíchání a podlévání, dokud nezměkne.
Když je cibule měkká, necháme tekutinu vydusit. Cibuli zasypeme špaldovou moukou, krátce restujeme a pak vše zalijeme vodou. Polévku osolíme a vaříme ještě 15 minut. Nakonec do hotové polévky přidáme nasekanou petržel.