Cibulačka recept
Cibulačka se sýrem je polévka, se kterou můžete klidně začít nový den po náročné noci. Udělá vám rozhodně dobře. Druh sýra si vyberte podle vlastní chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 velké bílé cibule
- 150 ml suchého bílého vína
- 1,5 l masového vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce másla
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- 80 g strouhaného sýra
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme na kroužky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm osmažíme. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
Nyní jíšku zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme 5 až 8 minut. Pak polévku prolisujeme skrz síto, přidáme bílé víno a podle chuti osolíme a opepříme.
Polévku znovu zahřejeme až k varu, pak ji odstavíme z plotny a můžeme podávat. Každou porci posypeme strouhaným sýrem a můžeme servírovat s čerstvým pečivem.