Churros s čokoládou recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Tuto španělskou pochoutku si doslova zamilujete. Těsto na churros je podobné naším koblihám, ale dělají se z ní tyčinky, které se namáčejí v čokoládě. Pokud jste se rozhodli hřešit sladkým, churros by měla být jasná volba.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 310 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce másla
  • 1 zarovnaná lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 140 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • rostlinný olej na smažení
  • Čokoládová omáčka:
  • 200 g kvalitní tmavé čokolády
  • 250 ml smetany ke šlehání


Způsob přípravy

Na churros dejte do rendlíku mléko, máslo, cukr, vanilku a špetku soli a na středním plameni a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až se cukr rozpustí. Ztlumte plamen a přisypte mouku. Míchejte pár minut, až se z těsta zformuje koule. Přesuňte ji do mísy a nechte 5 minut chladnout. Ručním šlehačem pak zapracujte jedno vejce po druhém. Těsto potom přesuňte do zdobicího sáčku s řezanou špičkou.

Na omáčku rozpusťte čokoládu se smetanou na malém plameni, až vznikne hladký krém. Odložte a udržujte horké.

Rozpalte 5cm vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a vytlačujte zhruba 7 cm dlouhé kousky těsta přímo do oleje. Smažte je dozlatova celkem 3 minuty, během smažení jednou obraťte. Nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte s horkou čokoládovou omáčkou k namáčení.

Tip Churros budou ještě lepší, když je ihned po usmažení obalíte v krupicovém cukru či cukru smíchaném se skořicí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Churros s čokoládou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Churros s čokoládou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu churros čokoládou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Churros s čokoládou

Kde najít informace



×