Chřest recept
Chřest je delikátní a jemná pochoutka pro mnohé z nás. Jeho příprava v tomto receptu je jednoduchá a nezabere mnoho času.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g zeleného chřestu
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžíce čerstvé petrželky
- mořská sůl
Způsob přípravy
Chřest oloupeme, omyjeme a rozložíme do vyšší pánve. Přidáme vody jen aby byl ponořený, máslo, špetku soli a hořčici. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 5 až 8 minut. Během této doby se voda téměř vyvaří.
Pánev odstavíme z plotny a ke chřestu přidáme nadrobno nasekanou petrželku. Lehce ji promícháme ve zbylé tekutině, pánev přikryjeme poklicí a necháme chvíli stát.
Dušený chřest můžeme podávat třeba se smaženými vejci. Také jakkoliv upravené brambory jsou dobrou volbou. Můžeme ho ještě doplnit svým oblíbeným dipem.