Chlupaté knedlíky se zelím recept
Chlupaté knedlíky se zelím jsou i samostatným jídlem. Pro větší jedlíky, co se bez masa neobejdou, k nim uvaříme uzené maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g brambor
- 1 vejce
- 1 cibule
- 500 g kysaného zelí
- 250 až 300 g polohrubé mouky
- špetka soli
- olivový olej
- vývar nebo voda.
Způsob přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Pak z nich důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu. V kastrole na oleji osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme zelí i s nálevem a zvolna ho dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Když je zelí měkké, necháme z něho přebytečnou tekutinu vydusit a odstavíme ho stranou.
Brambory v míse smícháme s vejcem, špetkou soli a postupně přidáváme polohrubou mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Nyní velkou lžící vykrajujeme z těsta noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Vaříme je asi 8 až 10 minut, podle velikosti.
Uvařené knedlíky přidáme k zelí, promícháme a můžeme podávat.