Chlupaté knedlíky se zelím recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Chlupaté knedlíky se zelím jsou i samostatným jídlem. Pro větší jedlíky, co se bez masa neobejdou, k nim uvaříme uzené maso.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 250 až 300 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • olivový olej
  • vývar nebo voda.


Způsob přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Pak z nich důkladně vymačkáme přebytečnou tekutinu. V kastrole na oleji osmahneme nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme zelí i s nálevem a zvolna ho dusíme do měkka. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

Když je zelí měkké, necháme z něho přebytečnou tekutinu vydusit a odstavíme ho stranou.

Brambory v míse smícháme s vejcem, špetkou soli a postupně přidáváme polohrubou mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Nyní velkou lžící vykrajujeme z těsta noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Vaříme je asi 8 až 10 minut, podle velikosti.

Uvařené knedlíky přidáme k zelí, promícháme a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Chlupaté knedlíky se zelím recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chlupaté knedlíky se zelím.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chlupaté knedlíky zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chlupaté knedlíky se zelím

Kde najít informace



×