Chlebíček s hráškovou pěnou recept
Chlebíček s hráškovou pěnou představuje zajímavou obměnu oproti klasice. Nejen, že zaujme vzhledem, ale i chutí příjemně překvapí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g mraženého zeleného hrášku
- 1 mozzarellu
- 2 lžíce žervé
- špetku cukru
- špetku soli
- citrónovou šťávu
- lístky bazalky na ozdobu
Způsob přípravy
Hrášek dejte do vroucí osolené vody a vařte asi 2 min.
Sceďte (trochu vývaru si uschovejte) a propláchněte ledovou vodou.
Do vyšší nádoby dejte hrášek, žervé, špetku cukru a vymixujte tyčovým mixérem. Pokud je třeba, směs povolte zchladlým vývarem.
Ochuťte citrónovou šťávou a eventuálně troškou soli.
Mozarellu nakrájejte na plátky.
Pečivo potřete směsí, na každý chlebíček položte plátek mozzarelly a ozdobte lístkem bazalky.