Chléb pita s tuňákovou rýží recept
Chléb pita s tuňákovou rýží je jídlo plné zeleniny. Může to být rychlý oběd nebo sytá svačinka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 plátků pita chleba
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 20 g rýže
- 2 jarní cibulky
- 1 naložená červená kapie
- mletý černý pepř
- sůl
- mletá červená paprika
- 2 lžíce majonézy
- 2 rajčata
Způsob přípravy
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Tuňáka nakrájíme na menší kousky, jarní cibulky na tenké proužky. Červenou kapii nakrájíme na kousky. Pita chleba si připravíme podle návodu na obalu.
V míse smícháme uvařenou rýži s majonézou, nakrájeným tuňákem a zeleninou. Podle chuti směs ochutíme kořením a osolíme.
Pita chleba naplníme připravenou směsí s tuňákem, ozdobíme plátky rajčat a můžeme podávat.