Chilli con carne recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí2 porce

Chilli con carne, tato specialita z Texasu, jejímž základem je mleté hovězí maso, fazole a rajčata, je dobře známým jídlem téměř po celém světě. Není vůbec složité.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g libového hovězího masa
  • 5 rajčat
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • 320 ml hovězího vývaru
  • 120 g naložené kukuřice
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletý kmín
  • olivový olej
  • hořká čokoláda


Způsob přípravy

Mleté maso umeleme, rajčata nakrájíme na kostičky. Na horkém oleji ve vyšší pánvi restujeme nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, mletou papriku a utřený česnek, dokud se koření krásně nerozvoní.

Nyní přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme v pánvi zhnědnout. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata, fazole a kukuřici bez nálevu, okořeníme špetkou pepře, soli, kmínu, přidáme chilli, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme všechno dusit asi 15 až 25 minut.

Úplně nakonec do pánve přidáme rajčatový protlak a malý kousek hořké čokolády. Promícháme a podle potřeby dochutíme kořením.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Chilli con carne recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Chilli con carne.
Nebo hledejte podobné podle části názvu chilli con carne .
Hledat podobné recepty na internetu jako Chilli con carne


×