Chilli con carne recept
Chilli con carne, tato specialita z Texasu, jejímž základem je mleté hovězí maso, fazole a rajčata, je dobře známým jídlem téměř po celém světě. Není vůbec složité.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g libového hovězího masa
- 5 rajčat
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 velká cibule
- 1 červená paprika
- 320 ml hovězího vývaru
- 120 g naložené kukuřice
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- sůl
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- olivový olej
- hořká čokoláda
Způsob přípravy
Mleté maso umeleme, rajčata nakrájíme na kostičky. Na horkém oleji ve vyšší pánvi restujeme nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, mletou papriku a utřený česnek, dokud se koření krásně nerozvoní.
Nyní přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme v pánvi zhnědnout. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata, fazole a kukuřici bez nálevu, okořeníme špetkou pepře, soli, kmínu, přidáme chilli, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme všechno dusit asi 15 až 25 minut.
Úplně nakonec do pánve přidáme rajčatový protlak a malý kousek hořké čokolády. Promícháme a podle potřeby dochutíme kořením.