Čevapčiči s kapustou recept
Čevapčiči s kapustou podáváme s bramborovou kaší a čerstvým salátem, třeba okurkovým. Vhodnou přílohou jsou i čerstvě uvařené nové brambory. Kdo to má rád, může přidat tatarskou omáčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 hlávky kapusty
- 200 g vepřového masa
- 50 g slaniny
- 1 až 2 vejce
- 3 lžíce strouhanky
- mletý černý pepř
- sůl
- hladká mouka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Kapustu povaříme ne úplně do měkka ve slané vodě, scedíme a necháme okapat. Pak ji spolu s vepřovým masem a slaninou umeleme na masovém strojku.
Směs okořeníme pepřem, osolíme a přidáme strouhanku a vejce tak, aby vzniklo těsto podobně jako na karbanátky.
Z hotového těsta vytvoříme mokrýma rukama malé šišky, lehce je obalíme v hladké mouce a osmažíme za všech stran v dostatečném množství rozpáleného oleje. Ihned podáváme.