Česnekové rohlíky recept
Nadýchané, čerstvé a křupavé rohlíčky vonící po česneku, jsou prostě a jednoduše báječné. Stačí je pouze namazat máslem a budou se rozplývat na jazyku.
Ingredience receptu
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- 150 ml rostlinného oleje
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 3 stroužky česneku
- čerstvé bylinky - rozmarýn, tymián
- hrubší sůl na posypání
- 1 vejce na pomazání
Způsob přípravy
V míse smísíme mouku, tvaroh, olej, prášek do pečiva, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Z ingrediencí vypracujeme pevné těsto a necháme ho pár minut odležet. Kynutí zde odpadá.
Z těsta vyválíme na pomoučené podložce kulatý plát a z něj za pomoci ostrého nože nebo rádla na pizzu nakrájíme asi 20 přibližně stejně velkých trojúhelníků. Z nich umotáme rohlíky a postup je stejný jako když se tvoří croissanty, tedy od stran rolujeme těsto směrem ke špičce. Není to nic těžkého, ale přesto, kdo si netroufá, může plát vyválet do obdélníku a z něj vykrájet čtvercové tvary, které jednoduše zavine.
Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozložíme rohlíky. Pomažeme je rozšlehaným vejcem, posypeme solí a pečeme přibližně 20 minut. Hotové pečivo je dobré sníst ještě týž den, protože brzy ztvrdne a druhý den už nechutná tak dobře.