Sdílet:

Česnekové rohlíky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí6 porcí

Nadýchané, čerstvé a křupavé rohlíčky vonící po česneku, jsou prostě a jednoduše báječné. Stačí je pouze namazat máslem a budou se rozplývat na jazyku.

(celý recept)

Nadýchané, čerstvé a křupavé rohlíčky vonící po česneku, jsou prostě a jednoduše báječné. Stačí je pouze namazat máslem a budou se rozplývat na jazyku. ...

Ingredience receptu

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky - rozmarýn, tymián
  • hrubší sůl na posypání
  • 1 vejce na pomazání


Způsob přípravy

V míse smísíme mouku, tvaroh, olej, prášek do pečiva, prolisovaný česnek a nasekané bylinky. Z ingrediencí vypracujeme pevné těsto a necháme ho pár minut odležet. Kynutí zde odpadá.

Z těsta vyválíme na pomoučené podložce kulatý plát a z něj za pomoci ostrého nože nebo rádla na pizzu nakrájíme asi 20 přibližně stejně velkých trojúhelníků. Z nich umotáme rohlíky a postup je stejný jako když se tvoří croissanty, tedy od stran rolujeme těsto směrem ke špičce. Není to nic těžkého, ale přesto, kdo si netroufá, může plát vyválet do obdélníku a z něj vykrájet čtvercové tvary, které jednoduše zavine.

Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozložíme rohlíky. Pomažeme je rozšlehaným vejcem, posypeme solí a pečeme přibližně 20 minut. Hotové pečivo je dobré sníst ještě týž den, protože brzy ztvrdne a druhý den už nechutná tak dobře.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Česnekové rohlíky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Česnekové rohlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Česnekové rohlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Česnekové rohlíky


×