Česnekové chlebíčky s parmezánem recept
Česnekové chlebíčky s parmezánem jsou pikantní a jako pohoštění pro návštěvu ,společně se sklenkou dobrého nápoje, budou mít jistě velký úspěch.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velká bageta
- 1 palička česneku
- 80 g másla
- 1 lžíce nasekaného kopru
- 100 g strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Česnek oloupeme a všechny stroužky utřeme nebo umeleme na jemnou kaši. V misce rozpustíme máslo, přidáme česnek a kopr a dobře promícháme.
Bagetu nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a plátky bagetu na něj rozložíme. Každý plátek potřeme česnekovou pastou a posypeme parmezánem.
V předehřáté troubě chlebíčky zapečeme dozlatova.