Česnečka s majoránkou a bramborami recept
Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večírku nebo k nedělnímu obědu. Všude si najde své místo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 polévkové lžíce:mouka – hladká
- sůl
- 8 stroužků:český česnek
- 2 ks:vajíčko
- černý pepř – mletý
- sušená majoránka
- 1 ks:bujón (např.hovězí, slepičí)
- kmín - drcený
- 2 polévkové lžíce:pravé máslo
- 4 ks:velké brambory
- 2000 ml :voda
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme světlou jíšku. Do malého kastrůlku si vložíme kousek pravého másla a přisypeme hladkou mouku. Zlehka osmahneme. Jíšku dáme stranou.
Do hrnce na polévku si nasypeme rozkrájené brambory, zbavené slupky. Okořeníme kmínem. Česnek zbavíme slupky a rozmělníme v lise na česnek. Dáme do hrnce. Zalijeme vodou a uvedeme do varu.
V průběhu vaření vhodíme oblíbený bujón. Přidáme jíšku, zamícháme a vaříme. Po chvíli přisypeme sušenou majoránku, která polévku pěkně provoní. Do horké polévky vyklepneme vajíčka, promícháme a hrnec odstavíme ze sporáku.
Na závěr podle chuti okořeníme mletým pepřem a servírujeme.