Celerové řízečky recept
Celerové řízečky budou nejlepší s jemnou bramborovou kaší, popřípadě s pečenými bramborami a dipem. Nebo si zvolíte přílohu podle své vlastního uvážení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 celer
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- kari koření
- mletý pepř
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci s vroucí osolenou vodou je krátce povaříme (asi 2 minuty). Na papírové utěrce je potom necháme trochu vychladnout.
Mezitím si ušleháme vejce se lžičkou vody, špetkou kari koření, pepře a soli. Každý plátek celeru klasicky obalíme v trojobalu, tzn. v mouce, vejcích a strouhance.
Ve vyšší pánvi na horkém oleji obalené řízečky osmažíme zvolna z obou stran dozlatova.