Celerové řízečky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Celerové řízečky budou nejlepší s jemnou bramborovou kaší, popřípadě s pečenými bramborami a dipem. Nebo si zvolíte přílohu podle své vlastního uvážení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 celer
  • 2 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • kukuřičná strouhanka
  • sůl
  • kari koření
  • mletý pepř
  • olivový olej na smažení


Způsob přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. V hrnci s vroucí osolenou vodou je krátce povaříme (asi 2 minuty). Na papírové utěrce je potom necháme trochu vychladnout.

Mezitím si ušleháme vejce se lžičkou vody, špetkou kari koření, pepře a soli. Každý plátek celeru klasicky obalíme v trojobalu, tzn. v mouce, vejcích a strouhance.

Ve vyšší pánvi na horkém oleji obalené řízečky osmažíme zvolna z obou stran dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Celerové řízečky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Celerové řízečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu celerové řízečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Celerové řízečky


×