Celerové krokety recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Celerové krokety jsou jako stvořená náhrada za rybí prsty. Jsou chuťově daleko výraznější a hodí se třeba k bramborové kaši.

Ingredience receptu

  • 1 celer
  • 200 g goudy
  • 1 citron
  • 1 celá snítka tymiánu
  • 100 - 200 g kukuřičné mouky
  • 4 vejce
  • kukuřičná strouhanka
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Celer oloupeme a najemno nastrouháme. V cedníku z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu. Ve větší míse smícháme celer s dvěma vejci, šťávou z citronu, špetkou soli, nastrouhaným sýrem a najemno nasekaným tymiánem.

Pak do směsi přidáme 2 až 3 lžíce kukuřičné mouky, abychom dostali tužší těstíčko. Z těstíčka vytvoříme krokety a každou obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehaná zbylá vejce, strouhanka).

Obalené celerové krokety smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran asi 5 minut, podle velikosti. Hotové odložíme na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Celerové krokety recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu celerové krokety .
Hledat podobné recepty na internetu jako Celerové krokety


×