Celerové krokety recept
Celerové krokety jsou jako stvořená náhrada za rybí prsty. Jsou chuťově daleko výraznější a hodí se třeba k bramborové kaši.
Ingredience receptu
- 1 celer
- 200 g goudy
- 1 citron
- 1 celá snítka tymiánu
- 100 - 200 g kukuřičné mouky
- 4 vejce
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Celer oloupeme a najemno nastrouháme. V cedníku z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu. Ve větší míse smícháme celer s dvěma vejci, šťávou z citronu, špetkou soli, nastrouhaným sýrem a najemno nasekaným tymiánem.
Pak do směsi přidáme 2 až 3 lžíce kukuřičné mouky, abychom dostali tužší těstíčko. Z těstíčka vytvoříme krokety a každou obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehaná zbylá vejce, strouhanka).
Obalené celerové krokety smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran asi 5 minut, podle velikosti. Hotové odložíme na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.