Celerová polévka recept
Celerová polévka zahřeje a zasytí. Můžete k ní přidat nasucho opečené topinky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l kuřecího vývaru
- 300 g celeru
- 2 brambory
- 1 menší mrkev
- 1 vejce
- máslo
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka kari koření
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Celer a mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky. V hrnci rozpustíme máslo, a mrkev a celer na něm krátce osmahneme. Přidáme nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem.
Polévku přivedeme k varu a vaříme dokud brambory nezměknou. Podle chuti přidáme špetku soli, kari koření a pepře. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce, promícháme, a už jen necháme krátce přejít varem.
Do hotové polévky nasypeme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky a můžeme podávat.