Celerová omáčka k masu recept
Celerová omáčka k masu se hodí třeba k vařenému hovězímu, přílohou mohou být brambory, rýže nebo i těstoviny. Je jednoduchá a rychlá.
Ingredience receptu
- 1 celer
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- 400 ml vývaru
- 50 ml zakysané smetany
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- cukr
- sůl
Způsob přípravy
Celer oloupeme, nakrájíme nadrobno a na másle ho zvolna dusíme do měkka. Pak přidáme mouku a za stálého míchání restujeme dozlatova.
Nyní celerovou jíšku zalijeme vývarem, přidáme špetku cukru a soli a povaříme asi 10 minut. Po této době vše rozmixujeme dohladka, zalijeme kysanou smetanou a prohřejeme. Do hotové omáčky přidáme nasekanou petrželku a podle chuti ještě osolíme nebo osladíme.