Celerová omáčka k masu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Celerová omáčka k masu se hodí třeba k vařenému hovězímu, přílohou mohou být brambory, rýže nebo i těstoviny. Je jednoduchá a rychlá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 celer
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce mouky
  • 400 ml vývaru
  • 50 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce nasekané zelené petrželky
  • cukr
  • sůl


Způsob přípravy

Celer oloupeme, nakrájíme nadrobno a na másle ho zvolna dusíme do měkka. Pak přidáme mouku a za stálého míchání restujeme dozlatova.

Nyní celerovou jíšku zalijeme vývarem, přidáme špetku cukru a soli a povaříme asi 10 minut. Po této době vše rozmixujeme dohladka, zalijeme kysanou smetanou a prohřejeme. Do hotové omáčky přidáme nasekanou petrželku a podle chuti ještě osolíme nebo osladíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Celerová omáčka k masu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Celerová omáčka k masu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu celerová omáčka masu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Celerová omáčka k masu

Kde najít informace



×