Bylinkové máslo z medvědího česneku recept
Bylinkové máslo z medvědího česneku se v kuchyni hodí na grilovaná masa, na bramborovou kaši, na míchaná vajíčka, na čerstvě uvařené brambory apod.
Ingredience receptu
- svazek čerstvého medvědího česneku
- 1 citron
- 200 g másla
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
Způsob přípravy
Medvědí česnek důkladně vypereme, listy osušíme a pokrájíme na menší kusy. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu. Bylinky a máslo vložíme do mixéru, přidáme 2 lžičky šťávy z citronu, utřený česnek a špetku soli.
Všechno rozmixujeme na máslovou pěnu s drobnými snítkami medvědího česneku. Ze směsi pomocí potravinové folie vytvoříme váleček, pevně ho zabalíme do folie a necháme v ledničce ztuhnout.
Pro potřebu vždy ukrojíme potřebný počet plátků a zbytek másla zase uložíme do chladna-