Buřty s cibulí recept
Buřty s cibulí jsou pikantní pochoutkou nejen pro pány, třeba k pivu. A domácí budou určitě nejlepší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 kvalitních buřtů
- 2 bílé cibule
- mletý černý pepř
- plnotučná hořčice
- chilli papričky
- nálev:
- 800 ml vody
- 300 ml octa
- 15 kuliček černého pepře
- 2 velké bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
Způsob přípravy
Nejprve si uvaříme nálev. Všechny suroviny nasypeme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme asi 7 minut. Pak necháme nálev trochu vychladnout.
Buřty oloupeme a podélně je nařízneme. Cibuli nakrájíme na kroužky. Vnitřek zářezu potřeme hořčicí a opepříme. Pak do zářezu vložíme kolečka cibule a každý buřt spojíme párátkem.
Takto připravené buřty naskládáme střídavě s cibulí do čistých sklenic. Do každé sklenice přidáme jednu pálivou papričku a vše zalijeme ještě teplým nálevem, tak, aby bylo vše potopené.
Sklenice uložíme do ledničky a necháme odležet 5 až 6 dní.