Buřtguláš recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Guláše jsou v české kuchyni velmi populární a kdo chce trochu ušetřit, může hovězí maso nahradit například buřty. Je to o něco levnější, ale stále velmi chutná varianta populárního pokrmu.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g buřtů (nebo měkkého salámu)
  • 4 papriky (červené i bílé)
  • 80 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • voda nebo vývar


Způsob přípravy

Papriky omyjeme, osušíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na tenčí nudličky. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata u “bubáka” nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Kdo si chce ulehčit námahu, může místo čerstvých rajčat použít drcená rajčata v plechovce.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyškvaříme. Jakmile začne být křupavá, přidáme nakrájené cibule, prolisovaný česnek a chvíli je společně restujeme.

Do směsi poté přimícháme rajský protlak, nakrájené papriky i rajčata. Přisypeme mletou papriku, dochutíme solí, pepřem, pánev zakryjeme poklicí a směs zvolna dusíme na mírnějším plameni.

Po pár minutách přidáme do pánve na kolečka nakrájené buřty a přilijeme vývar nebo vodu. Množství tekutiny přidáváme opatrně, aby omáčka nebyla ve finále příliš řídká. Směs opět dusíme do měkka a pokud bude třeba, dochutíme solí. Kdo by chtěl mít pokrm ještě o něco vydatnější, může ke konci přidat ještě bílé fazole z plechovky a směs krátce prohřát.

Buřtguláš podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Buřtguláš recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Buřtguláš.
Hledat podobné recepty na internetu jako Buřtguláš


×