Sdílet:

Buřtguláš recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Buřtguláš je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat čerstvý chleba nebo jiné pečivo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g brambor
  • 500 g uzeniny (např.točeného salámu)
  • 1 cibule
  • 1 dl kysané smetany
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • mletá sladká červená paprika
  • mletý černý pepř
  • kmín
  • sůl


Způsob přípravy

Buřtguláš je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat čerstvý chleba nebo jiné pečivo. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji červenou paprikou a jen krátce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, trochu kmínu, osolíme, podlijeme vodou, aby byly brambory potopené a dusíme téměř doměkka.

Hladkou mouku rozmícháme v kysané smetaně a přidáme společně s nakrájeným točeným salámem k bramborám. Za občasného zamíchání povaříme 3 až 5 minut. Nakonec hotový buřtguláš ještě můžeme dochutit pepřem a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Buřtguláš recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Buřtguláš.
Hledat podobné recepty na internetu jako Buřtguláš

Kde najít informace



×