Buřtguláš recept
Buřtguláš je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat čerstvý chleba nebo jiné pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 500 g uzeniny (např.točeného salámu)
- 1 cibule
- 1 dl kysané smetany
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- mletá sladká červená paprika
- mletý černý pepř
- kmín
- sůl
Způsob přípravy
Buřtguláš je levná a rychlá pochoutka z brambor a uzeniny. Větším jedlíkům k němu můžeme podávat čerstvý chleba nebo jiné pečivo. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji červenou paprikou a jen krátce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, trochu kmínu, osolíme, podlijeme vodou, aby byly brambory potopené a dusíme téměř doměkka.
Hladkou mouku rozmícháme v kysané smetaně a přidáme společně s nakrájeným točeným salámem k bramborám. Za občasného zamíchání povaříme 3 až 5 minut. Nakonec hotový buřtguláš ještě můžeme dochutit pepřem a podáváme.