Sdílet:

Burito recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Burito je původem mexické jídlo, které má mnoho variant. Tento recept je z mletého hovězího masa.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 červená cibule
  • 1 bílá cibule
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 naložená červená kapie
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • hlávkový salát
  • mexické placky (tortilly)


Způsob přípravy

Na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájené cibule dorůžova, přidáme mleté maso, špetku soli, pepře a osmahneme maso ze všech stran dohněda. Pak přilijeme vývar, přidáme bobkový list a vše zvolna dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Hotovou náplň ještě dochutíme solí a pepřem, je-li třeba. Z hotové náplně odstraníme bobkový list.

Mezitím tortily lehce navlhčíme vodou a prohřejeme je v mikrovlnné troubě nebo na pánvi. Na každou připravenou tortillu položíme list hlávkového salátu, několik tenkých proužků červené kapie a doprostřed masovou náplň.

Nakonec tortillu svineme do kornoutu a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Burito recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Burito.
Hledat podobné recepty na internetu jako Burito


×