Burito recept
Burito je původem mexické jídlo, které má mnoho variant. Tento recept je z mletého hovězího masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 červená cibule
- 1 bílá cibule
- 150 ml hovězího vývaru
- 1 bobkový list
- 1 naložená červená kapie
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- hlávkový salát
- mexické placky (tortilly)
Způsob přípravy
Na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájené cibule dorůžova, přidáme mleté maso, špetku soli, pepře a osmahneme maso ze všech stran dohněda. Pak přilijeme vývar, přidáme bobkový list a vše zvolna dusíme, dokud se tekutina nevyvaří. Hotovou náplň ještě dochutíme solí a pepřem, je-li třeba. Z hotové náplně odstraníme bobkový list.
Mezitím tortily lehce navlhčíme vodou a prohřejeme je v mikrovlnné troubě nebo na pánvi. Na každou připravenou tortillu položíme list hlávkového salátu, několik tenkých proužků červené kapie a doprostřed masovou náplň.
Nakonec tortillu svineme do kornoutu a můžeme podávat.