Brynzová polévka recept
Redakce Jídlo.cz
Brynzová polévka a recept na ni skrývá lahodnou krémovou polévku z ovčí brynzy. Tento výrazný sýr se do polévky výborně hodí, krásně se v ní rozpustí a je příjemně slaný. Brynzová polévka se tak nesmí přesolit. Pro výraznější chuť použijte vývar. Zdobit můžete krutony.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 dkg brynzy
- 2 dkg másla
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1/4 litru mléka
- 1 1/4 litru vody z vařených brambor
- sůl
- trochu kopru
Způsob přípravy
Brynzu, máslo, papriku a mléko rozmícháme, zalijeme vodou z vařených brambor, osolíme a povaříme.
Do vařící polévky zavaříme vaječné nudle a do hotové přidáme rozsekaný kopr.
Další recepty na Brynzová polévka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Brynzová polévka