Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci Jsou jedním z těch jídel, kde se spousta báječných chutí spojí v jednu božskou. Rozhodně ten recept vyzkoušejte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg brambor
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g vařeného uzeného masa
  • 1 velká cibule
  • 6 vajec
  • 100 ml sladké smetany
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • máslo
  • olivový olej


Způsob přípravy

Brambory uvaříme do měkka ve slupce, necháme je částečně vychladnout a oloupeme je. Čtyři vejce uvaříme na tvrdo. Cibuli nakrájíme na kostičky, slaninu na také, vařené uzené maso roztrháme vidličkou na kousky. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.

V pánvi mezitím rozpustíme kousek másla ve lžíci oleje a orestujeme nakrájenou slaninu společně s cibulí dozlatova. Ještě vlažné brambory brambory nakrájíme na plátky. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a na něj naskládáme třetinu nakrájených brambor. Osolíme a opepříme je. Na brambory nasypeme polovinu směsi s cibulí, na ni rozložíme dvě vajíčka nakrájená na plátky, posypeme je nasekanou petrželkou a také je okořeníme pepřem a osolíme.

Na vajíčka rozložíme polovinu natrhaného uzeného masa a na maso další třetinu brambor. Celé to znovu zopakujeme a končíme vrstvou brambor. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

Po této době zalijeme všechno smetanou ve které jsme rozšlehali dvě vejce, špetku soli a pepře, a znovu v troubě zapékáme, přibližně 30 minut, až povrch brambor zezlátne a máme hotovo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu brambory zapečené cibulí, slaninou vejci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brambory zapečené s cibulí, slaninou a vejci
For Gastro 2022


×