Brambory v alobalu s kozím sýrem recept
Brambory v alobalu s kozím sýrem voní kořením a pokud chcete někoho uctít dobrým a nepříliš obvyklým jídlem, je to ten pravý recept.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 230 g čerstvého kozího sýra
- 15 středně velkých brambor
- 120 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- mořská sůl
- čerstvá zelená petrželka
- alobal
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtiny. Připravíme si 4 větší kusy alobalu.
Na každý alobal rozložíme čtvrtinu brambor, osolíme je a opepříme. Navrch přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a pár plátků česneku. Balíčky těsně zabalíme a rozložíme na plech.
V předehřáté troubě je pak pečeme 45 minut. Po této době balíčky rozevřeme a jídlo dopečeme ještě 5 až 8 minut při vyšší teplotě.
Upečené horké brambory posypeme rozdrobeným kozím sýrem a nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.